PoDoCo-ohjelma yhdistää yritykset ja tohtorit
Onko yrityksessänne sellaisia ideoita, joiden analyysissa ja toteutuksessa nuori tohtori voisi olla avuksi? Oletko nuori tohtori, joka on kiinnostunut tutkimusosaamisensa soveltamisesta yritysmaailmassa? PoDoCo ohjelma on oikea ratkaisu!
PoDoCo-ohjelma rahoittaa yritysten ja tohtoreiden yhteistyöprojekteja tarjoten yrityksille mahdollisuuden tohtoreiden osaamisen hyödyntämiseen. Ohjelman puitteissa tohtori ja yrityskumppani ideoivat yhdessä kehitysprojektin, jonka toteuttavalle tohtorille haetaan rahoitusta mukana olevilta säätiöiltä. Säätiöt myöntävät ohjelmaan valituille työskentelyapurahan vuodeksi tai puoleksi vuodeksi.
PoDoCo projektin kokonaispituus on 1-2 vuotta ja se jakautuu kahteen 6-12 kuukauden osaan. Aluksi on säätiörahoitteinen tutkimusvaihe ja sitä seuraa saman pituinen yrityksen rahoittama soveltava vaihe. Yritysten rahoittama soveltava vaihe toteutetaan normaalina työsuhteena tohtorin ja yrityksen välillä.
PoDoCo ohjelma tukee elinkeinoelämän strategista uusiutumista
Tohtorikoulutettujen ja elinkeinoelämän PoDoCo -yhteistyöohjelma edistää tohtoreiden työllistymistä yrityksiin ja parantaa Suomen elinkeinoelämän kykyä uudistua pitkäjänteisesti. Yrityksille PoDoCo ohjelma tarjoaa mahdollisuuden uusien strategisten avausten käynnistämiseen ja toteuttamiseen sekä nuorten tohtoreiden osaamisen ja tietotaidon hyödyntämiseen. Tohtoreille ohjelma tarjoaa mahdollisuuden yrityskokemuksen kerryttämiseen ja väylän työllistyä yksityiselle sektorille.
PoDoCo-ohjelmaan voi osallistua toimialariippumattomasti kaikki suomalaiset tai Suomessa liiketoimintaa harjoittavat yritykset ja kaikki väitöskirjan vastikään tehneet tai lähiaikana väittelevät henkilöt
PoDoCo-ohjelma järjestää vuosittain kaksi hakukierrosta, jossa kussakin jaetaan noin 17 apurahaa. Yhdeksän säätiötä sijoittavat PoDoCo-ohjelmaan noin 1 000 000 euroa vuosittain. Ohjelman rahoittajasäätiöt ovat Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin Rahasto, Maa- ja vesitekniikantuki ry, Svenska Kulturfonden, Tekniikan Edistämissäätiö, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö, Kaute-säätiö, Liikesivistysrahasto ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. Ohjelman toteutuksesta vastaa DIMECC Oy.